EATON – Adaptivna zasilna razsvetljava

Yokis smart home - hišna avtomatizacija

Adaptivna zasilna razsvetljava

Adaptivna zasilna razsvetljava

Adaptivna zasilna razsvetljava

Raziskave glede vedenja množic in razvoja tehnologij glede modeliranja scenarijev so omogočile drugačne, kvalitetnejše rešitve evakuacijskih sistemov, ki so bolj prilagodljivi različnim okoliščinam.

Zaradi bogatega nabora znanj in izkušenj na področju sistemov, ki varujejo življenja, je Eaton razvil zelo inovativen adaptivni evakuacijski sistem.

 

KAJ JE ADAPTIVNA ZASILNA RAZSVETLJAVA?

Adaptivna zasilna razsvetljava omogoča, da se ljudi vodi in usmerja iz stavbe na najvarnejši možen način. V primeru požara, terorističnega napada ali ob naravni nesreči, se bo ADAPTIVNI SISTEM USTREZNO odzval in uporabnike usmeril na najbolj varno evakuacijsko pot, ki ni vedno tudi najkrajša!

Adaptivna zasilna razsvetljava

Na podlagi analize tveganja in posledičnega koncepta evakuacije je treba delovanje svetil opredeliti v tabeli scenarijev.

 

Tabela je osnova za programiranje sistema AE CGLine + prek računalniške programske opreme. Uporablja se lahko tudi za definiranje in dokumentiranje strukture sistema CGLine+

 

 

 

Statični sistemi: značilna je nespremenljivost označevanja evakuacijske poti.

 

 

 

Dinamični sistemi: omogočajo označevanje evakuacijske poti z utripanjem ali pulznim prižiganjem.

 

 

 

Adaptivni sistemi: za razliko od statičnih in dinamičnih sistemov, uporabljajo digitalno tehnologijo za spreminjanje smeri evakuacije zaradi spremenjenih razmer v okolju.

Adaptivna zasilna razsvetljava

Citat:

 

“Z zgradbami, ki so zdaj bolj tehnološko prefinjene kot kdajkoli prej in več ljudi, ki potujejo na nova in neznana mesta, je pomembno vedeti, kako se tehnologije za evakuacijo nenehno razvijajo.”

 

John Robb, Commercial Buildings Segment Director, Eaton

Adaptivna zasilna razsvetljava

 

 

 

 

Brošuro Adaptivna zasilna razsvetljava

si lahko ogledate tukaj

Skip to content