Politika privatnosti

IZJAVA O ZASEBNOSTI UPORABNIKA

Ta pravila zasebnosti določajo in urejajo, kako “Urmet”, uporablja in varuje informacije, katere posredujete na tej spletni strani. “Urmet”, stran jamči za zaščito vaše zasebnosti.

Ko posredujete določene podatke, po katerih vas je mogoče identificirati pri uporabi te spletne strani strani, potem ste lahko prepričani, da bodo ti podatki uporabljeni samo v skladu s to izjavo o zasebnosti.

Spletna stran a “Urmet” lahko spremeni to izjavo in jo bo v tem primeru posodobila na spletni strani. Na tej stran lahko občasno preverite, da se prepričate, če se strinjate z vsemi spremembami.

Na teh spletnih straneh se lahko zbirajo naslednji podatki: ime in priimek, kontaktni podatki, vključno z e-poštnim naslovom, demografskimi podatki, informacijami o preferencah in interesih ter drugi za nas relevantni podatki, pomembni za raziskave in analize trga, strank in/ali ponudbe

Zakaj potrebujemo te podatke?

Te podatke zbiramo in analiziramo, da bi bolje razumeli in vam zagotovili za vaše potrebe boljšo storitev in iz naslednjih razlogov:

Interno vodenje evidenc

Za izboljšanje naših izdelkov in storitev

Da vam občasno pošiljamo promocijska e-poštna sporočila o novih izdelkih, posebnih ponudbah oz. občasno lahko uporabimo nekatere druge informacije, za katere menimo, da bi se vam zdele zanimive, za namene tržnih raziskav

Z vami lahko stopimo v stik po e-pošti, telefonu, faksu ali pošti. Vaše podatke uporabljamo da prilagodite to spletno stran svojim interesom in potrebam.

Upravljanje privolitev za obdelavo osebnih podatkov

S sprejemom soglasja za uporabo osebnih podatkov na spletni strani “Urmet.si” dajete dovoljenje za uporabo in hrambo osebnih podatkov za namen tržne promocije “Urmet”, za 5 let, če soglasja ne prekličete prej.

To soglasje vključuje deljenje vaših osebnih podatkov z Google Ireland (Google), Facebook Ireland Ltd. (facebook), Instagram Inc. (Instagram) z namenom ciljanega relevantnega oglaševanja, SendGrid Inc., The Rocket Science Group LLC MailChimp, Dostavljalec.com za namene pošiljanja marketinških e-poštnih sporočil.

V zvezi s tem soglasjem “Urmet” vključuje: pošiljanje marketinških obvestil s ponudbo storitev, katere posredujemo na vaš e-poštni naslov, pošiljanje prilagojenega e-poštnega sporočila s ponudbo storitev, Facebook Custom Seznam ciljnih skupin za ciljane oglase s ponudbo storitev, funkcija povezovanja strank Google AdWords za ciljane oglase s ponudbo storitev, profiliranje uporabnikov za ustvarjanje in poudarjanje relevantnih ponudb, ciljanje uporabnikov z ustrezno ponudbo.

S sprejemom privolitve se naročite na občasno prejemanje novic in se s tem prijavite na marketinški seznam prejemnikov ter dajete soglasje za uporabo osebnih podatkov: ime, priimek, e-pošta, spol, starostna skupina. Naknadno

vas bomo prosili za podaljšanje soglasja pred potekom 5 let od prvega soglasja. Privolitev lahko kadarkoli tako enostavno, kot ste jo dali brez navedbe razloga v svojem uporabniškem profilu oz. s klikom na povezavo v prejeti novici prekličete oz. se odjavite od prejemanjem le-teh

Upravljanje privolitev za obdelavo osebnih podatkov

Da bi ta spletna stran pravilno delovala in da bi jo lahko še izboljšali v da bi izboljšali vašo izkušnjo brskanja, mora to spletno mesto shraniti majhno datoteko na vaš računalnik količino informacij (piškotki). Več kot 90% vseh spletnih strani uporablja to prakso, vendar v skladu z določili Evropske unije z dne 25. marca 2011, smo vas dolžni pred shranjevanjem piškotkov vprašati za soglasje.

Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Še vedno lahko blokirate piškotke brskate po spletnem mestu, vendar vam nekatere njegove funkcije ne bodo na voljo.

Kaj je piškotek?

Piškotek je informacija, ki jo spletno mesto, ki ga obiščete, shrani v vaš računalnik. Piškotki običajno shranijo vaše nastavitve, nastavitve za spletno stran, kot je vaš želeni jezik ali naslov. Kasneje, ko znova odprete isto spletno stran, internetni brskalnik pošlje nazaj piškotke, ki pripadajo tej strani. To strani omogoča prikaz informacij, prilagojenih vašim potrebam. Piškotki lahko shranijo široko vrsto informacij, vključno z osebnimi podatki (kot je vaše ime ali e-poštni naslov). Vendar ta informacije se lahko shranijo samo, če jih omogočite – spletna mesta ne morejo pridobiti dostopa do informacij, katerih jim jih niste posredovali in ne morejo dostopati do drugih datotek v vašem računalniku. Privzete vrednosti aktivnosti shranjevanja in pošiljanja piškotkov vam niso vidne. Vendar pa lahko spremenite internetne nastavitve brskalnika, tako da lahko sami izberete ali želite odobriti ali zavrniti zahteve za shranjevanje piškotkov nastavite samodejno brisanje shranjenih piškotkov ob zaprtju internetnega brskalnika in podobno.

Kako onemogočiti piškotke?

Z izklopom piškotkov se odločite, ali želite dovoliti shranjevanje piškotkov na vašem računalniku.

Nastavitve piškotkov lahko nadzirate in konfigurirate v svojem internetnem brskalniku. Za informacijo o nastavitvah piškotkov izberite internetni brskalnik, ki ga uporabljate (Chrome, Firefox, Internet Explorer

9, Internet Explorer 7 in 8, Opera, Safari …). Če onemogočite piškotke, ne boste mogli uporabljati nekaterih funkcionalnosti na spletnih mestih.

Kaj so začasni piškotki?

Začasni ali sejni piškotki se odstranijo iz računalnika, ko zaprete spletni brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih podatkov, kot so izdelki v vašem nakupovalnem vozičku.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku tudi po zaprtju internetnega brskalnika. Z njihovo uporabo spletna mesta hranijo podatke, kot sta vaše uporabniško ime in geslo, tako da se vam ni treba prijaviti ob vsakem obisku določenega kraja. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku dneve, mesece ali celo leta.

Kaj so lastni piškotki?

Piškotki prve osebe prihajajo s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Z uporabo teh Piškotki spletnega mesta lahko shranijo informacije, ki bodo ponovno uporabljene, ko naslednjič obiščete to spletno stran.

Kaj so piškotki tretjih oseb?

Piškotki tretjih oseb prihajajo iz oglasov na drugih spletnih mestih (kot so pojavna okna ali kateri koli drugi oglasi), ki se nahaja na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta lahko uporabljajo te piškotke za sledenje uporabi internet za marketinške namene.

Ali ta spletna stran uporablja piškotke?

Da, s primarnim ciljem, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh.

Katere piškotke uporablja in zakaj?

Sejni piškotki – to so začasni piškotki, ki potečejo (in se samodejno izbrišejo) ko zaprete internetni brskalnik.

Trajni piškotki – običajno imajo datum potečejo daleč v prihodnost in bodo ostali v vašem brskalniku, dokler ne potečejo ali dokler jih ročno ne izbrišete.

Ali so na spletnem mestu piškotki tretjih oseb?

Obstaja več zunanjih storitev, ki za uporabnika shranjujejo omejene piškotke. Ti piškotki so nastavljeni za normalno delovanje določenih funkcij, ki uporabnikom olajšajo dostop do vsebin. Takoj zdaj omogočamo:

Merjenje udeležbe:

Za merjenje obiska uporabljamo več storitev, in sicer: Google analytics, Gemius in Xiti.

Če želite omenjenim storitvam preprečiti shranjevanje piškotkov, jih lahko za vsako storitev izključite na naslednjih povezavah:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Gemius

http://optout.hit.gemius.pl/removeEN.php Xiti –

http://www.xiti.com/en/optout.aspx

Dodatne informacije o izklopu piškotkov

Trenutno obstaja več spletnih mest za onemogočanje shranjevanja piškotkov za različne storitve. Več informacije najdete na naslednji povezavi: www.allaboutcookies.org

Za več informacij o tej temi nas lahko kontaktirate po e-pošti: info@vezave.si

Skip to content